TYGODNIOWE MENU
- Po09. 06.
- ŚniadanieTwarożek śmietankowy, pomidor, pieczywo mieszane, masło, kakao, herbata1,7,11
- Drugie śniadaniePłatki kukurydziane, mleko7
- ObiadZupa jarzynowa, łazanki z mięsem i kapustą kiszoną, truskawki, kompot1,7,9
- Wt10. 06.
- ŚniadanieSzwedzki stół: ser żółty, wędlina, twarożek, jajko, pasztet, dżem, pomidor, papryka, ogórek, pieczywo mieszane, masło, kakao, herbata1,3,7,11
- Drugie śniadanieCiasto buraczkowe własnego wypieku, herbata owocowa1,3
- ObiadRosołek z zacierką, kotlet drobiowy mielony, ziemniaki, bukiet jarzyn gotowany na parze, surówka z kapusty białej, kompot1,3,9
- Śr11. 06.
- ŚniadanieParówka drobiowa, ogórek zielony, pieczywo mieszane, masło, kakao, herbata1,7,11
- Drugie śniadanieJogurt owocowy, chrupki kukurydziane7
- ObiadZupa gulaszowa, pierogi leniwe, arbuz, kompot1,3,7,9
- Cz12. 06.
- ŚniadanieJajko gotowane, papryka czerwona, pieczywo mieszane, masło, kakao, herbata1,3,7,11
- Drugie śniadanieBudyń śmietankowy, sos malinowy7
- ObiadKrupnik jaglany, gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki, ogórek kiszony, kompot1,7,9
- Pt13. 06.
- ŚniadaniePasta z makreli, rzodkiewka, pieczywo mieszane, masło, kakao, herbata1,3,4,7,11
- Drugie śniadanieBanan, ciasteczko owsiane1,5,7,8
- ObiadZupa ogórkowa, makaron kokardki, sos truskawkowy z jogurtem naturalnym, kompot1,7,9
- So14. 06.
- Nieczynna
- Ni15. 06.
- Nieczynna
Alergeny
ALERGENY W ŻYWNOŚCI 1.Gluten- zboża 2. Skorupiaki 3. Jaja 4. Ryby 5 Orzeszki ziemne 6. Soja 7. Laktoza- mleko 8. Orzechy 9. Seler 10. Gorczyca 11. Nasiona sezamu 12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu > 10 mg/kg 13. Łubin 14. Mięczaki
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka