TYGODNIOWE MENU
- Po17. 11.
- ŚniadanieTwarożek, pomidor, pieczywo mieszane, masło, herbata, kakao1,7,11
- Drugie śniadaniePłatki Crunchy, mleko7
- ObiadZupa jarzynowa, sos bolognese, makaron spaghetti, gruszka, kompot1,7,9
- Wt18. 11.
- ŚniadanieSzwedzki stół: ser żółty, wędlina, twarożek, pasztet, jajko, dżem, pomidor, papryka, ogórek, kiełki, szczypiorek, pieczywo mieszane, masło, herbata, kakao1,3,7,11
- Drugie śniadanieRogal z dżemem, herbata owocowa1,7
- ObiadZupa pomidorowa z ryżem, schab z marchewką i papryką, kasza bulgur, mieszanka warzyw gotowana na parze, surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, ogórkiem i kukurydzą , kompot7,9
- Śr19. 11.
- ŚniadanieParówka drobiowa, ogórek kiszony, sałata, szczypiorek, pieczywo mieszane, masło, herbata, kakao1,7,11
- Drugie śniadanieJogurt owocowy, ciasteczko z jagodą1,5,7,8
- ObiadZupa gulaszowa, pierogi leniwe, mandarynka, kompot1,3,7,9
- Cz20. 11.
- ŚniadanieJajko gotowane, papryka żółta, sałata, szczypiorek, pieczywo mieszane, masło, herbata, kakao1,3,7,11
- Drugie śniadanieKefir z truskawkami i bananem , chrupki kukurydziane7
- ObiadŻurek z kiełbaską, kurczak w sosie słodko-kwaśnym, ryż paraboliczny, kalafior gotowany na parze, surówka z kapusty białej, kompot7,9
- Pt21. 11.
- ŚniadaniePasta z makreli, rzodkiewka, kiełki, bułka pszenna, kukurydziana, dyniowa, grahamka, masło, herbata, kakao1,4,7,11
- Drugie śniadanieDrożdżówka jogurtowa z owocami, herbata owocowa1,7
- ObiadZupa fasolowa, makaron kokardka, ser twarogowy, banan, kompot1,7,9
- So22. 11.
- Nieczynna
- Ni23. 11.
- Nieczynna
Alergeny
ALERGENY W ŻYWNOŚCI 1.Gluten- zboża 2. Skorupiaki 3. Jaja 4. Ryby 5 Orzeszki ziemne 6. Soja 7. Laktoza- mleko 8. Orzechy 9. Seler 10. Gorczyca 11. Nasiona sezamu 12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu > 10 mg/kg 13. Łubin 14. Mięczaki
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka