TYGODNIOWE MENU
- Po03. 11.
- ŚniadanieSzynka, pomidor, sałata, kiełki, pieczywo mieszane, masło, herbata, kakao1,7,11
- Drugie śniadaniePłatki kukurydziane, mleko7
- ObiadKapuśniak ze słodkiej kapusty, naleśniki z serem i dżemem, jabłko, kompot wieloowocowy1,3,7,9
- Wt04. 11.
- ŚniadanieSzwedzki stół: ser żółty, wędlina, twarożek, pasztet, jajko, dżem, pomidor, papryka, ogórek, kiełki, szczypiorek, pieczywo mieszane, masło, herbata, kakao1,3,7,11
- Drugie śniadanieKisiel truskawkowy, chipsy jabłkowe
- ObiadZupa pomidorowa z ryżem, schab w warzywach, ziemniaki, ogórek kiszony, kompot wieloowocowy7,9
- Śr05. 11.
- ŚniadanieKiełbaska drobiowa, ogórek, sałata, szczypiorek, pieczywo mieszane, masło, herbata, kakao1,7,11
- Drugie śniadanieOponki serowe własnego wypieku, soczek wieloowocowy1,3,7
- ObiadZupa gulaszowa, makaron kokardka, sos truskawkowy z jogurtem naturalnym, kompot wieloowocowy1,7
- Cz06. 11.
- ŚniadanieSer żółty, papryka żółta i czerwona, kiełki, bułka pszenna, grahamka, dyniowa, masło, herbata, kakao1,7,11
- Drugie śniadanieJogurt owocowy, banan7
- ObiadZupa ogórkowa, pałka z kurczaka, ziemniaki, brokuł gotowany na parze, surówka z marchewki i jabłka, kompot7,9
- Pt07. 11.
- ŚniadanieTwarożek śmietankowy, rzodkiewka, szczypiorek, pieczywo mieszane, masło, herbata, kakao1,7,11
- Drugie śniadanieCiasteczka francuskie z jabłkiem, herbata owocowa1
- ObiadKrupnik jaglany, paluszki rybne, ziemniaki, mini marchewka gotowana na parze, surówka z kapusty kiszonej, kompot wieloowocowy1,3,4,9
- So08. 11.
- Nieczynna
- Ni09. 11.
- Nieczynna
Alergeny
ALERGENY W ŻYWNOŚCI 1.Gluten- zboża 2. Skorupiaki 3. Jaja 4. Ryby 5 Orzeszki ziemne 6. Soja 7. Laktoza- mleko 8. Orzechy 9. Seler 10. Gorczyca 11. Nasiona sezamu 12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu > 10 mg/kg 13. Łubin 14. Mięczaki
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka